Кулінарія

Огляд чуваської тушонки. Свинина тушкована вурнарского м’ясокомбінату.

На черговий огляд мені в руки потрапила тушонка від сусідів, з Чуваської республіки, виробництва Вурнарского м’ясокомбінату.
Чому від сусідів? А тому що я живу в республіці Марій Ел, вони межують один з одним.
В якомусь з оглядів консервів, один з читачів порадив спробувати тушонку саме цього виробника, нібито вона одна з найкращих.
До цього мені не доводилося стикатися з продукцією цього м’ясокомбінату.

Пора нарешті ознайомиться, так вона хороша.

Етикетка банки паперова, дизайн досить простий, все дуже скромно, ніяких викрутасів. Банку не обладнана ключ-кільцем.
Загальне враження складається таке, що перед нами тушонка бюджетної цінової категорії.

Коротка інформація з етикетки.

Склад: свинина, цибуля, сіль, перець чорний, лавровий лист.
Харчова та енергетична цінність в 100 грамах продукту:
Масова частка жиру і м’яса, не менше 58%. жир, не більше 33 г, білок, не більше 13 г, калорійність, не більше – 349 ккал/кДж 1462
Термін зберігання – 5 років
Маса нетто – 325 грам

На перший погляд все чудово, жиру і желе зовсім небагато. Пахне, до речі, тушонка дуже апетитно.

Так вміст банки виглядає на тарілці. Тушонка щільно спресована, м’ясо вивалилося цілої шайбою.

320 грам, зовсім трохи не вистачає до заявленого. Але це швидше моя вина, полінувався начисто вискребти банку.

Розігрів тушонку і зважив чисте м’ясо, вийшло 238 грам. Це трохи більше 73% від загальної маси.
Досить непогано, мало в якій тушенке, навіть у більш дорогий, таке процентне співвідношення м’яса до рідкої частини.

Бульйон перетворюється на желе навіть при кімнатній температурі

Бульйону і жиру зовсім небагато.

Пора розколупати її, оцінити склад і спробувати на смак.

Якість використовуваного м’яса в тушенке мене розчарувало. Прекрасно видно, що сировина використовувалося низької якості. Про це говорить навіть бульйон, він перетворюється на желе навіть при кімнатній температурі, отже, у складі багато сполучних тканин.
Шматки дрібно нарубані, і зовсім незрозуміло, де чисті шматочки м’яса, а де жили.
Хоча про смак, не можу сказати нічого поганого, консерви цілком їстівні.
Але все таки, ця тушонка не Вищого сорту і вона не відповідає регламентам Госту.