Кулінарія

Пробую делікатес з банки. Язик яловичий у власному соку.

Коротка інформація з етикетки:

Склад: язик яловичий оброблений, цибуля ріпчаста свіжа, сіль, перець чорний мелений.
Харчова і енергетична цінність: білок – 10 г, жир – 10 г, калорійність – 130 ккал на 100 грам продукту.
Маса нетто – 225 грам. Маса м’яса і жиру при закладці не менше 150 грам.
Термін придатності – 1 рік.
Виробник:

Дата випуску зовсім свіжа, консервам немає ще й місяця на момент написання статті.

В банку лежало два здоровенні шматки мови. З банки самостійно вони витрушуватись не захотіли, довелося виколупувати виделкою.

Вага перевищено на 20 грам. Начебто дрібниця а приємно.

Скільки ж буде чистого м’яса?

175 грам! Я здивований, якщо чесно.
За інформацією з етикетки, частка м’яса при закладці повинна бути в районі 150 грам, плюс воно ще уварилось при термообробці і неминуче втратила в масі. Скільки ж було закладено сирого мови? Явно набагато більше мінімальних 150 грам.
Може це і недоречне порівняння, але навіть в магазинних тушенках загорнених в 325-грамові банки, чистого м’яса найчастіше менше, ніж тут, в 225 – грамової.

Соромно зізнатися, але я до цього дня, ні разу не їв яловичого мови ні в яких видах. Тому мені не з чим порівнювати.
Тому просто опишу свої враження: дуже смачно, трохи незвичайна консистенція м’яса, по солі і спецій все в саму міру. Запах чітко відчувається, що в складі присутній цибулю.
Смак схожий звичайно ж на яловичину, однак структура не зовсім як у звичайного м’яса. М’язові волокна мови набагато тонше і ніжніше.

Тепер про ціну – коштує така баночка 210 рублів. Дорогувато звичайно, але це ж все таки делікатес. Його не будеш їсти кожен день з гречкою, такі консерви треба вживати в якості закуски до хорошого алкоголю.

Найкраща закуска до свого самогону – добре м’ясо і домашні соління.

Саме так я і вжив ці консерви, суботнім вечором після доброї лазні.