3 моїх улюблених рецепти маринованих кабачків — без стерилізації, швидко і смачно
Консервовані кабачки люблять практично всі. Вони можуть бути як самостійною стравою, так і додаткової закускою. Мариновані кабачки за смаковими якостями нічим не поступаються огіркам або грибів. Як їх правильно приготувати, я і розповім в цій статті.
Вибір кабачків і підготовка до консервації
Для зимової заготівлі підбираються плоди довжиною від 10 до 30 див. Якщо плоди маленькі, їх можна повністю скласти в літрові банки. Якщо великі, їх попередньо варто порізати на кружечки. Якщо ви будете консервувати перезрілі плоди, з ними доведеться повозитися. Шкірка у них буде щільна і груба, тому її потрібно зрізати.
Також у перезрілих плодах видаляються насіння і частину м’якоті. При виборі кабачків для консервування я дотримуюся таких критеріїв:
- забарвлення овочів повинна бути рівномірною, без механічних пошкоджень і вад;
- сорт для консервування краще підбирати один, особливо на одну партію зимової заготівлі;
- довжина квітконіжки повинна становити не менше 5 див. Її структура повинна бути щільною і насиченого зеленого кольору.
Що стосується самої підготовки до консервування плодів, то їх досить добре помити, висушити і нарізати кружальцями, кубиками або часточками залежно від вибраного рецепту.
Кращі рецепти без стерилізації
Стерилізувати зимову консервацію не любить ніхто. Тому що над нею необхідно занадто довго стояти. Я пропоную прості рецепти зимових заготовок з кабачків без стерилізації.
Простий рецепт
З інгредієнтів знадобляться:
- 4 кабачка середніх розмірів;
- 3 зубчики часнику;
- 15 горошин чорного перцю;
- 2 шматочки червоного перцю (не дуже великих);
- запашний горошок;
- трохи кропу;
- пару листочків лаврушки;
- 2 чайні ложки оцту 70 %.
Сам процес приготування виглядає наступним чином:
- Кип’ятиться вода.
- Овочі нарізати гуртками.
- У банки викладаються спеції, часник і зелень.
- У банки укладаються кабачки.
- Заливається окропом на 20 хвилин.
- В 1 л води розчиняється цукор і сіль, все кип’ятити 3 хвилини.
- З банок зливається вода, і замість неї заливається зварений маринад.
- У банки додається оцет, і вони закочуються.
Рецепт кабачків з потрійною заливкою
З інгредієнтів знадобляться:
- 1,5 л води;
- 150 г цукру;
- 40 г солі;
- 200 мл 9 % оцту.
Варіант зі стерилізацією і закачуванням
Рецепт:
- Овочі миють і розрізають на декілька частин.
- У банки поміщаються спеції і кабачки.
- Банки заливаються окропом і прикриваються кришками.
- Через 20 хвилин вода зливається, заливається нова і знову кип’ятять.
- Таку процедуру необхідно провести три рази.
- На третій раз в розсіл додається цукор, сіль, оцет, і банки закочуються.
Солодкий рецепт кабачків
Продукти:
- 3 кг кабачків;
- зелень;
- 1 головка часнику;
- 150 мл оцту 9 %;
- 150 г кукурудзяної олії;
- 150 г цукру;
- 40 г солі;
- 20 г гірчиці в зернах;
- запашний і чорний перець;
- лавровий лист;
- гвоздика.
Підготовка до заготівлям
Рецепт:
- Готуються овочі: миються, очищаються від шкірки, дістаються насіння. Кабачки розрізають на смужки.
- Часник давиться або нарізати маленькими шматочками.
- У каструлю укладається зелень і спеції, часник і кабачки.
- З цукру, води і солі готується маринад.
- В маринад додається оцет, і розсолом заливаються кабачки.
- Каструля з кабачками ставиться в прохолодне місце на кілька годин.
- Потім кабачки розкладаються по банкам, заливаються маринадом і закочуються.
Я постарався підібрати найбільш прості в приготуванні рецепти кабачків, які відрізняються високими смаковими якостями. Ці рецепти не вимагають великих зусиль і часу.