Город

3 моїх улюблених рецепти маринованих кабачків — без стерилізації, швидко і смачно

Консервовані кабачки люблять практично всі. Вони можуть бути як самостійною стравою, так і додаткової закускою. Мариновані кабачки за смаковими якостями нічим не поступаються огіркам або грибів. Як їх правильно приготувати, я і розповім в цій статті.

Вибір кабачків і підготовка до консервації

Для зимової заготівлі підбираються плоди довжиною від 10 до 30 див. Якщо плоди маленькі, їх можна повністю скласти в літрові банки. Якщо великі, їх попередньо варто порізати на кружечки. Якщо ви будете консервувати перезрілі плоди, з ними доведеться повозитися. Шкірка у них буде щільна і груба, тому її потрібно зрізати.

Також у перезрілих плодах видаляються насіння і частину м’якоті. При виборі кабачків для консервування я дотримуюся таких критеріїв:

  • забарвлення овочів повинна бути рівномірною, без механічних пошкоджень і вад;
  • сорт для консервування краще підбирати один, особливо на одну партію зимової заготівлі;
  • довжина квітконіжки повинна становити не менше 5 див. Її структура повинна бути щільною і насиченого зеленого кольору.

Що стосується самої підготовки до консервування плодів, то їх досить добре помити, висушити і нарізати кружальцями, кубиками або часточками залежно від вибраного рецепту.

Кращі рецепти без стерилізації

Стерилізувати зимову консервацію не любить ніхто. Тому що над нею необхідно занадто довго стояти. Я пропоную прості рецепти зимових заготовок з кабачків без стерилізації.

Простий рецепт

З інгредієнтів знадобляться:

  • 4 кабачка середніх розмірів;
  • 3 зубчики часнику;
  • 15 горошин чорного перцю;
  • 2 шматочки червоного перцю (не дуже великих);
  • запашний горошок;
  • трохи кропу;
  • пару листочків лаврушки;
  • 2 чайні ложки оцту 70 %.

Сам процес приготування виглядає наступним чином:

  1. Кип’ятиться вода.
  2. Овочі нарізати гуртками.
  3. У банки викладаються спеції, часник і зелень.
  4. У банки укладаються кабачки.
  5. Заливається окропом на 20 хвилин.
  6. В 1 л води розчиняється цукор і сіль, все кип’ятити 3 хвилини.
  7. З банок зливається вода, і замість неї заливається зварений маринад.
  8. У банки додається оцет, і вони закочуються.

Рецепт кабачків з потрійною заливкою

З інгредієнтів знадобляться:

  • 1,5 л води;
  • 150 г цукру;
  • 40 г солі;
  • 200 мл 9 % оцту.

Варіант зі стерилізацією і закачуванням

Рецепт:

  1. Овочі миють і розрізають на декілька частин.
  2. У банки поміщаються спеції і кабачки.
  3. Банки заливаються окропом і прикриваються кришками.
  4. Через 20 хвилин вода зливається, заливається нова і знову кип’ятять.
  5. Таку процедуру необхідно провести три рази.
  6. На третій раз в розсіл додається цукор, сіль, оцет, і банки закочуються.

Солодкий рецепт кабачків

Продукти:

  • 3 кг кабачків;
  • зелень;
  • 1 головка часнику;
  • 150 мл оцту 9 %;
  • 150 г кукурудзяної олії;
  • 150 г цукру;
  • 40 г солі;
  • 20 г гірчиці в зернах;
  • запашний і чорний перець;
  • лавровий лист;
  • гвоздика.

Підготовка до заготівлям

Рецепт:

  1. Готуються овочі: миються, очищаються від шкірки, дістаються насіння. Кабачки розрізають на смужки.
  2. Часник давиться або нарізати маленькими шматочками.
  3. У каструлю укладається зелень і спеції, часник і кабачки.
  4. З цукру, води і солі готується маринад.
  5. В маринад додається оцет, і розсолом заливаються кабачки.
  6. Каструля з кабачками ставиться в прохолодне місце на кілька годин.
  7. Потім кабачки розкладаються по банкам, заливаються маринадом і закочуються.

Я постарався підібрати найбільш прості в приготуванні рецепти кабачків, які відрізняються високими смаковими якостями. Ці рецепти не вимагають великих зусиль і часу.