Кулінарія

“оселедець під шубою” в лаваші. Популярний салат в незвичайному форматі.

Салат “Оселедець під шубою” досі не втратив своєї популярності, його до цих пір можна зустріти практично на кожному столі, накритому в честь якогось свята.
Так само популярні і рулети з лаваша з найрізноманітнішими начинками.
У сьогоднішньому рецепті пропоную ці два популярні страви об’єднати в одне ціле – “Оселедець під шубою” в лаваші. Звичний всім салат прийме незвичайний формат, постане у вигляді рулету.

Продукти для приготування цієї закуски знадобляться ті ж, що і для класичного салату, ну і до них потрібно прикупити ще лаваш.

Для приготування двох рулетів мені знадобилися такі продукти:

Лаваш вірменський-2 шт
Оселедець слабосолона 1 шт
Буряк середня 1 шт
Картопля-3-4 шт
Морква-1 шт
Цибуля ріпчаста 2 шт
Майонез
Сіль

Овочі, крім цибулі, повинні бути попередньо відварені до готовності.
Щодо риби, якщо немає бажання возитися з чищенням і обробленням, то можна придбати вже готове філе оселедця.

Для початку потрібно підготувати всі інгредієнти: попередньо зварену картоплю, буряк і моркву натерти на крупній тертці, цибулю дрібно нарізати, оселедець очистити від нутрощів і шкіри, обробити на філе і так само нарізати дрібним кубиком.

Тепер потрібно підготувати досить велике робочий простір. Обробної дошки розміром з лаваш у мене немає, тому, я просто зняв скатертину з кухонного столу, начисто протер його і приступив до готування.

Буряк слід розкласти ще ширше, але її виявилось замало, не розрахував маленько.

Черговість дій:

  1. Змащуємо всю площу лаваша тонким шаром майонезу
  2. Викладаємо смужкою рибу
  3. Потім цибулю
  4. Слідом морква
  5. Потім натертий картопля
  6. В самому кінці буряк

Рибу, цибулю і моркву потрібно викладати вузькими смужками, так як вони опиняться в середині літа, картопля і буряк рази в два, три ширше.

Рулет потрібно починати згортати з того краю де лежить риба. Якщо не любите багато солі, то краще рулет не солити взагалі, і оселедця в майонезі її достатньо.

Приблизно такий рулет повинен вийде. Йому бажано дати трохи полежати в холодильнику, просочитися – буде ще смачніше.

Так рулет виглядає нарізаним. Корявенький звичайно він у мене вийшов, ну да ладно, я ж дилетант все таки.
В ідеалі, звичайно, бажано, щоб шари буряків і картоплі утворили повне коло навколо риби, моркви і цибулі. Хоча це важливо лише з естетичної точки зору. Рулет в будь-якому випадку виходить дуже смачним.
Одним з плюсів цього салату, в тому що його можна їсти без хліба, ну і оригінальність теж ніхто не відміняв.